DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZİN DİKKATİNE…

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATAFİ’ mizle ve Rize İkizdere Anzer Ballı köyümüzle uzaktan ve yakından alakası olmayan şahısların bizler adına Anzer balı pazarladıklarını görmekteyiz. Lütfen ürünlerinizi alırken kooperatifimize ait olup olmadığını, ürün üzerinde bulunan kooperatifimizin logosunu ve markamızın olup olmadığını mutlaka sorunuz. şüpheye düştüğünüz durumlarda lütfen telefon numaralarımızdan bizleri arayınız.. Unutulmasın ki Kooperatif dışında HACETTEPE UNİVERSİTESİ BİREYSEL ŞAHISLARA ve ÖZEL FİRMALARA Anzer balı Tahlili yapmamaktadır. Anzer Balının Satış yetkisi kooperatife aittir, Ürünlerimizi ...Rizedeki satış yerimiz olan S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİMİZDEN İnternet üzerinden ise..

http://www.anzerbali.com.tr
ve
http://www.anzerbali.com

sitelerimiz üzerinden yapmaktayız. Her hangi bir şahis firmaya ürün satış yetkisi vermemekteyiz..
Muhtarlığımızın aldığı kararla, köyümüze dışarıdan yabancı arı kovanı girmesi yasaklanmıştır.
ANZER BALININ TAHLİL YERİ SADECE HACETTEPE UNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BÖLÜMÜDÜR.

Diğer universite ve Bal analiz labaratuvarları Anzer Balının Tahlillerini yapamamaktadırlar. Çünkü Anzer Florasını sadece Hacettepe üniversitesi incelemiştir.

Anzere ÖZEL endemik bitkilerin örnekleri sadece bu üniversitede bulunmaktadır.
HACETTEPE UNİVERSİTESİ Anzer Kooperatifleri dışında bireysel firmalara, ve şahıslara Anzer balı Tahlili yapmamaktadır…
Üreticiler ürettikleri Anzer Ballarını kooperatife vermektedirler.

Aşağıda bulunan firmalar..

WWW.BALDUDAK.COM.TR

WWW.ANZERBALİSATİSİ.NET

...gibi şahıs firmalardan almış olduğunuz Ballar HACETTEPE TAHLİLİ OLMAYAN BALLARDIR .
S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİ BAŞKANLIĞI

Propolisin Faydalari ?

Propolis'in Faydaları






PROPOLİS KALİTESİ


Propolis kovandan çıkarıldığında taş sertliğindedir. Bu durumda içeriğinde yüzde 40 oranında balmumu, yüzde 15-20 oranında ise toz ve diğer artık materyaller bulunur. Kovandan çıkışı ardından kullanıma hazırlanması iki şekilde olabilir:

1-Reçinemsi Toz Hali:


Derin dondurucuda tutularak kristalize edilip ardından kırıcı bir makinada çekilerek toz haline getirilir. Bu aşamadan sonra yüzde 10 civarında silisyum dioksit katılarak içindeki balmumu nedeniyle yapışması önlenir veya birbirine yapışan balmumu nedeniyle macun şeklini alır.

Kapsüllere konarak ya da 70 derecede alkolde çözerek kullanılması mümkün olabilir. Kullanıma bu şekilde sunulan ürünün kalitesi sadece içeriğindeki aktif maddenin oranına göre belirlenir. İçeriğinin yalnızca küçük bir oranı propolisin etkin maddelerini içerir.

2-Propolis Ekstraktı:


İlk haldeki Propolis işlemden geçirilip damıtılarak içeriğindeki balmumu ve diğer başka materyallerden arındırılır. Ayrıca etkin maddeleri temel alınarak saflaştırma işlemine devam edilir.

Böylece propolis ekstraktı ortaya çıkar. Uygulanan prosedüre Yüzde 70 saflıktan yüzde 96 saflığa kadar değişik saflıkta ekstraktlar elde edilebilir.
Propolis ekstraktında saflık ve etkin madde oranlarının gözönüne alınmasıyla kalite kategorisi belirlenir. Saflık derecesi ve içeriğiyle (çekilmiş propolise göre) 3 kattan 7 kata kadar daha etkin olabilir.

Propolis'in Kullanim Şeklive saklama koŞullari:


Oda Sıcaklığında Muhafaza Ediniz.

Propolis oda sıcaklığında 18 ay boyunca besin değerini ve özelliklerini korur.
Propolis Kullanım Dozajları:!

Genel Kullanım amaçları için günlük doz olarak propolis ekstraktlarından 2 gram alınabilir. Salgınlar, hastalık ve enfeksiyonlarla mücadele dönemlerinde bu dozlar 2-3 misline kadar artırılabilir.

Çocuklar için ise 1-3 yaş arasında günlük doz 250 mg(Çay kaşığının 8'de 1'i)3-6 yaş arasında ise çay kaşığının dörtte biri (500 mg), 12 yaşına kadar günlük bir gram ve 12 yaşından büyüklerde ise yetişkin dozları kullanılabilir.

Propolis Kullanım Şekilleri..


Su içinde tüketim ve kullanım: Ekstraktından yarım litre suya bir tatlı kaşığı konup çalkalayarak bu sıvı ile gargara yapılabilir. Yine aynı sıvıdan sabah akşam birer yudum alınabilir. Bu sıvı kahve ya da meyve suyu gibi içeceklere de katılarak tüketilebilir.

Ekstraktın toz halinde kullanımı:


Zevke göre propolis dozu direkt bala ya da yoğurda katılarak alınabilir.

Propolis şurubu: 75 gram bal, 5 gram propolis ekstraktı ve 20 gram ılık su karıştırılarak propolis şurubu yapılabilir.

Bal-arı sütü-polen-propolis karışımı: 1 kg bala 200 gram arı sütü, 200 gram havanda dövülmüş polen, 50 gram propolis ekstraktı katılarak yaz-kış tüketilebilinir, 


Eğer, ılık su-süt karışımına 10 gram polen (iki tatlı kaşığı), 2 gram (silme tatlı kaşığı) propolis, arzuya göre biraz bal eklenip karıştırarak yavaş yavaş tüketilebilinir.. 

Çocuklarınıza Sevecekleri Karışımlar İçinde Veriniz..

Propolisin saf halinin toz halinde ya da ekstrakt halde tadı çocukların hoşuna gitmez. Çocuklarımıza yukarıda örneği verildiği gibi bal içinde karıştırarak verebileceğimiz gibi, hoşlarına gidecek daha başka karışımlar da sozkonusu olabilir.

Örneğin pekmez-yoğurt-propolis ya da reçel-propolis-ekmek gibi.

Propolis'in Yan Etkileri


Saptanmış herhangi bir yan etkisi gözlenmemekle birlikte, yukarıda belirtilen dozların çok üzerinde kullanımları önerilmemektedir

Etiket : propolis nedir, propolisin faydalar, propolis zararları, saf propolis, hakiki propolis, anzer propolis, propolis nedir, propolis şifa, organik propolis, ,saf propolis,, propolisin kullanımı, propolis damla, damla propolis, propolis nasıl kullanılır, propolis damla, propolis damlası



T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.