x

x
" />

Anzer Balı neden çok Pahalı

Anzer Balı Neden Çok Pahali

  • Anzer Balı üretimi 1850 den başlıyarak 3500 metre yükseklikte yazları ılık ve sicak, kışları ise soğuk bir bölgede üretimi yapılmaktadır,
  • Anzer Yaylasında Ağaç anlamında bitkiler yoğtur, genel olarak otsu bitkiler mevcuttur, bu otsu bitkilerin içerisinde bazı endemik türler vardırki anzer balını anzer balı yapanda bu endemik bitklerdir.
  • Anzer Yaylasında Bal çok olmamaktadır bazı yillar havaların iyi gitmesi sonucu, oda her petekte kovan da değil bazı kovanlarda 10,15 kğ rama kadar bal üretildiği görülmektedir.
  • Ancak Genel olarak anzer yaylasında ortalama bal miktarı 2 kğ ile 5 kğ arasında olmaktadır..
  • Anzer Balı Çok değerli bir bal olmasının yanında üretim miktarının azlığıda bal fiyatına yansımaktadır.
  • Ülkemizin En Değerli balı Anzer Balıdır.
  • Anzer Balının Tarihsel bir geçmişi vardır.Resmi kayıtlarda Anzer balının osmanlı sarayına şifa amaçlı bir bal olarak gönderildiği bilinmektedir.
  • Ayrıca Anzer balının kalitesini duyan yabanci bilim adamları 1957 de At sırtında Anzer yaylasına gelerek bu balın bilimsel çalışmalarını yapmışlardır.
  • Daha sonraki Yillarda Hacettepe Universitesinden Prof. Dr Kadriye Sorkun Hanfendi gelip Anzer yaylasında bilimsel çalışmalar yapmıştır.
&source=constructor'); yandexMaps.appendChild(iframe);
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.