Anzer Balı üretimi 1850 den başlıyarak 3500 metre yükseklikte yazları ılık ve sicak, kışları ise soğuk bir bölgede üretimi yapılmaktadır,
Anzer Yaylasında Ağaç anlamında bitkiler yoğtur, genel olarak otsu bitkiler mevcuttur, bu otsu bitkilerin içerisinde bazı endemik türler vardırki anzer balını anzer balı yapanda bu endemik bitklerdir.
Anzer Yaylasında Bal çok olmamaktadır bazı yillar havaların iyi gitmesi sonucu, oda her petekte kovan da değil bazı kovanlarda 10,15 kğ rama kadar bal üretildiği görülmektedir.
Ancak Genel olarak anzer yaylasında ortalama bal miktarı 2 kğ ile 5 kğ arasında olmaktadır..
Anzer Balı Çok değerli bir bal olmasının yanında üretim miktarının azlığıda bal fiyatına yansımaktadır.
Ülkemizin En Değerli balı Anzer Balıdır.
Anzer Balının Tarihsel bir geçmişi vardır.Resmi kayıtlarda Anzer balının osmanlı sarayına şifa amaçlı bir bal olarak gönderildiği bilinmektedir.
Ayrıca Anzer balının kalitesini duyan yabanci bilim adamları 1957 de At sırtında Anzer yaylasına gelerek bu balın bilimsel çalışmalarını yapmışlardır.
Daha sonraki Yillarda Hacettepe Universitesinden Prof. Dr Kadriye Sorkun Hanfendi gelip Anzer yaylasında bilimsel çalışmalar yapmıştır.