x

ÖNEMLİ DUYURU

Cografi Anzer Bali (2).jpg (107 KB)

Coğrafi Tescilli ZORUNLU AMBLEM

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİ ANZER BALI Turkpatent Kurumunda 2014/05332 Numara ile TESCİLLİ BİR MARKAMIZDIR.

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ 2 TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ MARKASI  KOOPERATİFİMİZE AYİT BİR MARKADIR.

Kooperatifimizin Markası ŞAHİS FİRMA Tarafından Taklit Edilmektedir. 

ŞAHİS FİRMA  TARAFINDAN SATILAN BAL, COĞRAFİ TESCİLİ OLMAYAN,

COĞRAFİ AMBLEMİ VE 
HACETTEPE TAHLİLİ  OLMAYAN, ÇİÇEK BALI STATÜSÜNDEDİR

RED VERİLEN MARKA, MARKAMIZI TAKLİT EDEN MARKAYİ BURADAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

ŞAHİSLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR.


https://prnt.sc/hj_QmIzQwZXd

https://prnt.sc/CklhpvnzCiN2

https://prnt.sc/2aqj4uuCkqCa


Hacettepe Universitesi Sadece Coğrafi Tescilli ANZER BALI ibareli Ürünlerin Tahlilini yapmaktadır,

Coğrafi Tescilli Ürünlerde MENŞE AMBLEMİ ve ANZER BALI İbaresi bulunması Zorunludur,


ANZER BALI  İBARESİ OLMAYAN ÜRÜNLER, ANZER FLORASINA UYGUNLUĞU BELİRLENMEMİŞ,

HACETTPE UNİVERİSTESİNDE  TAHLİLLERİ YAPILMAMIŞ , COĞRAFİ MENŞEİ BELLİ OLMAYAN ÜRÜNLERDİR


Coğrafi Tescilli Anzer Balı Tahlillerini EGE UNİVERSİTESİ ARGEFAR Yapmamaktadır.

LÜTFEN HAKİKİ GERÇEK  ANZER BALI  ALINIZ 

COĞRAFİ ANZER BALI DENİLEREK  KANDIRILMAYINIZ..

Hakiki ve Gerçek Anzer Balını

Aşağıdaki Sitelerimizden ve Kooperatifimizden Güvenle  Alabilirsiniz.

www.anzerbali.com

www.anzerbali.com.tr

www.anzerbalikooperatifi.com

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ 
BAŞKANLIĞI 

Anzer Balı

Anzer Balı Türkiye'de üretilen ve Dünyada eşi emsali bulunmayan kır çiçek flora örtüsüne sahip olan, İngiliz-Alman botanikçilerin yaptığı araştırmalarda 450-500 çeşit çiçek bulunan, bunların içinde 80-90 tane endemik çiçek yalnız Anzer Ballıköy de yetişmekte ve bu çiçeklerden arıların topladığı bal dertlere deva hastalıklara şifa dünyaca ünlü Ballıköy Anzer çiçek balıdır.


Haziran ayinin ilk haftasıyla birlikte kısmen karlı bölgelerde kardelenlerle birlikte bahara ve yeşilliğe ilk adımını atan Anzer, müthiş güzelliğini haziranla başlayıp temmuzda zirveye taşıyıp ağustosta tamamlar. Haziranın son haftasında gözlerini çiçeklere açan arılar ağustos ayinin ortasına kadar ballarını tamamlarlar.

Anzer Bali Kooperatifi


Anzer'de İklim şartlarına bağlı olarak ağustosun birinci yada ikinci haftasında sağılma (hasat edilme) denilen işlemle ballar kovanlardan alınır. Hava şartlarının etkisine, çayırların (çimenlerin) erken biçilmesine bağlı olarak bal üretim miktarı değişkenlik arz etmektedir. Çok az, hatta hiç olmadığı yıllar olmuştur.

Anzer'de ağaç yetişmemektedir bu yüzden Anzer balında sadece Anzer yaylasın'da yetişen endemik çiçeklerin polenleri bulunmalıdır aksi taktirde gerçek Anzer balı değildir. Anzer balının sahte olup olmadığını anlamak için polen analizi yapılmaktadır.

Anzer balına dışarıdan şeker veya herhangi başka bir katkı maddesi verilmemektedir. Anzerbalı ısıl işlem görmeden sağılmaktadır. 40 °C`nin üzerindeki sıcaklıklar balın içindeki enzimleri ve polenleri etkisiz hale getirdiğinden soğuk sağım yapılmaktadır. Anzer balı ekmeğe sürülüp kahvaltıda tüketilen normal ballardan değildir.

Anzer balı Ankara Hacettepe Üniversitesinde analiz edilip garantisi tescil edilen bir baldır.

Anzer balı deden toruna, Osmanlı İmparatorluğundan beri günümüze kadar kullanıla gelen bir baldır. Osmanlı zamanında Padişahlara saraya Anzer balı verildiği resmi kayıtlarda bulunmaktadır.

Anzer Balının Faydaları

Anzer Balının birçok faydasi olmakla birlikte  Sağlık bakanlığının almış olduğu  kararla  ürün  faydalarını  site  açıklamamalarında yazamadığımızdan  dolayi  Anzer Balının  faydaları ile ilgili geniş açıklmama yapamamaktayiz.

Özellikle Bal çabuk enerjiye dönüşen hazır bir gıda olması nedeniyle, yüzme, dağcılık, atletizm, basketbol, futbol, halter, bisiklet yarışı gibi sporlarla meşgul olan kimselerde kullanılabilinir.

Saygıdeğer halkımız Hakiki Anzer balı alırken aldanmasın. Bazı kişilerin ticari maksatla Anzer balıyla ilgisi olmayan balları Anzer balı ismi altında satmakta, Anzer poleniyle ilgisi olmayan polenleri, Anzer poleni diye satıp haksiz kazanç sağlamaktadır.

Anzer Bali

Anzer Balı Kullanma Talimati :

  • Anzer balını eğer Ağır hasta kullanacak ise doktor bilgisiyle kullanmasını tavsiye ederiz.
  • Anzer balı kullanımı küçük, büyük, ve bebekler olmak üzere üç şekilde kullanılır,
  • Anzer balı Kestane bali , Komar balı Deli bal gibi acı bir bal değildir.. Tansiyonu düşürmez,

Anzer Balı Nasıl Kullanılır :

  • Büyüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir çorba kaşığı,
  • Küçüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Şeker kaşığı,
  • Bebeklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Çay kaşığı,

Anzer Balı Polen Arı sütü ve Propolis karışımı :


1 Kğ Anzer Balına :

  • 250 gr Anzer Poleni
  • 100 gr Arı Sütü
  • 100 gr Katı exratı Propolis
  • 20 gr Zencefil
  • 30 gr Öğütülmüş çörek otu
  • 20 gr Tarçin

2 kğ' lık boş bir gavanozda Katilarak mükemmel bir karışım yapılabilir...

Not : Karışım yapıldıktan sonra Sabahleyin yemeklerden bir saat önce aç karnına .

  • Büyüklere 1 Çorba Kaşığı
  • Küçüklere 1 Şeker Kaşığı
  • Bebeklere 1 Çay Kaşığı

Gece yatarken yemeklerden en az bir saat sonra...

  • Büyüklere 1 Çorba Kaşığı,
  • Küçüklere 1 Şeker Kaşığı,
  • Bebeklere 1 Çay Kaşığı düzenli olarak kullanılmalıdır...

Not : Karışımı Kesinlikle Tahta yada Pilastik kaşıkla kullanınız...Arı ürünlerine Alerjisi olanlar kesinlikle doktor tavsiyesi ile kullanılması uygundur...

Unutmadan böyle bir karışım İlaç değildir.

Etiket : anzer balı kullanımı, anzer balı nasıl kullanılır,  anzer balı kullanım şekli ,  anzer balı nerede üretilir,  anzer balı kullanma talimati , anzer bali uretim yeri, anzer bal üretimi, anzer bal faydaları, anzer bal kullanımı, anzer kooperatif balı



NOT: Ilık süt yada su ile şerbet yapılarakta tüketilebilir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.