x " />

ÖNEMLİ DUYURU

anzer-bali.jpg (775 KB)

Coğrafi Tescilli ZORUNLU AMBLEM

cografi Anzer Bali.jpg (102 KB)

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİ ANZER BALI Turkpatent Kurumunda 2014/05332 Numara ile TESCİLLİ BİR MARKAMIZDIR.

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ 2 TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ MARKASINA YAPILAN DOLUMLAR BİZE  AYİT DEĞİLDİR TAKLİTTİR.

RESMİ DOLUM DEĞİLDİR, Kooperatifimizin Markası ŞAHİS FİRMA Tarafından Taklit Edilmektedir. 

ŞAHİS FİRMA  TARAFINDAN SATILAN BAL, COĞRAFİ TESCİLİ OLMAYAN,

COĞRAFİ AMBLEMİ
VE HACETTEPE TAHLİLİ  OLMAYAN, NORMAL ÇİÇEK BALI STATÜSÜNDEDİR

RED
VERİLEN MARKA, MARKAMIZI TAKLİT EDEN MARKAYİ BURADAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

ŞAHİSLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR.


https://prnt.sc/hj_QmIzQwZXd

https://prnt.sc/2aqj4uuCkqCa


Hacettepe Universitesi Sadece Coğrafi Tescilli ANZER BALI ibareli Ürünlerin Tahlilini yapmaktadır,

Coğrafi Tescilli Ürünlerde COĞRAFİ LOGO AMBLEMİ TURKİYE HARİTASI Zorunludur,

ORJİNAL  Anzer Balında  ''KAZIMA SERİ NUMARASI ve  KAREKOD, ANZER BALI İBARESİ'' Zorunludur,


ANZER BALI  İBARESİ OLMAYAN ÜRÜNLER, ANZER FLORASINA UYGUNLUĞU BELİRLENMEMİŞ,

HACETTPE UNİVERİSTESİNDE  TAHLİLLERİ YAPILMAMIŞ , COĞRAFİ MENŞEİ BELLİ OLMAYAN ÜRÜNLERDİR


Coğrafi Tescilli Anzer Balı Tahlillerini EGE UNİVERSİTESİ ARGEFAR Yapmamaktadır.

LÜTFEN HAKİKİ GERÇEK  ANZER BALI  ALINIZ 

COĞRAFİ ANZER BALI DENİLEREK  KANDIRILMAYINIZ..

Hakiki ve Gerçek Anzer Balını

Aşağıdaki Sitelerimizden ve Kooperatifimizden Güvenle  Alabilirsiniz.

www.anzerbali.com

www.anzerbali.com.tr

www.anzerbalikooperatifi.com

Lütfen sitemize girerken kooperatifi yazarken  Çift o olmasına dikkat ediniz.

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ 
BAŞKANLIĞI 



Bal Mumu

BAL MUMU

Balmumu

bal mumu.jpg (16 KB)

Balmumunun Yapısı:

Balmumu, 2-3 haftalık genç işçi arıların son 4 çift karın halkalarındaki mum salgı bezlerince salgılanan, karın halkaları arasından çıkarken hava ile teması sonucu katılaşarak pulcuk haline geçen, salgılandığı anda beyaz renkte olan ve daha sonra koyulaşan bir arı ürünüdür. Balmumu suda erimediği halde eter ve kloroformda erir. Balda bulunan karbonhidratlardan sentezlenir. Arıların 1 kg balmumu üretebilmeleri için 6-10 kg bal yemeleri gereklidir.

Mum salgılayan arılar önce bal yerler daha sonra 35 oC'da zincir şeklinde salkım oluşturarak mum salgılarlar. Mum pulcuğu karın halkalarından ayaklarla çeneye aktarılır. Çenede işlenen balmumu petek örme ve yapmada kullanılır.

Kimyasal yapısında; alkali esterler (%72), serbest yağ asitleri (%14), hidrokarbonlar (%11), serbest alkoller (%1) ve bilinmeyen maddeler (%2) bulunur.
Ergime sıcaklığı 62-65 oC olup yoğunluğu 0.95'dir. Bu nedenle eritildiğinde su üzerinde toplanır.

2. Balmumu Üretimi :



Özellikle Afrika, Orta ve Güney Amerika'da baldan daha önemli bir arı ürünüdür. Balmumu üretimi geleneksel olarak petek kırıntılarının sıcak su içinde eritilip karışımın süzülerek bir başka kaba aktarılması ve burada su üzerinde toplanan balmumunun soğuduktan sonra oluşturduğu katı kütlenin elde edilmesi şeklinde yapılır.

Ayrıca, güneş enerjili mum eritme kapları da kullanılabilir. Esmerleşmiş eski peteklerin eritilip balmumuna dönüştürülmesi hastalıkların kontrolü açısından ihmal edilmemesi gereken bir işlemdir.





Etiket : bal mumu , anzer bal mumu, bal mumu üretimi , anzer balı mumu, bal mumu faydaları, bal mumu kullanım alanı, balmumu faydaları , bal mumu zararları,


Link ekleE-Sirket.comToplist 25Link ekleEvden eve nakliyat ALIŞVERİ




Site Ekle

Site Ekle






T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.