Anzer Poleni
ANZER POLENİ
Anzer Poleni
S.S. ANZER BALLIKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİMİZ TARAFINDAN 2018-2019 YILI ÜRÜNLERİMİZ SATIŞA SUNULMUŞTUR..ÖNCELİKLE HASTA YAKINLARINA İZİN VERMEKTEYİZ
Anzer balı ençok sahtesi piyasaya en çok sürülen bir bal olması nedeniyle Sahtaciliğe karşı önlem almak için kooperatifimizce Yenilenen Ambalajlarımızda TÜRKPATENT ENDÜSTRİSİ PATENT NUMARALARIMIZ, VE İŞLETME KAYIT BELGELERİMİZ, ANZER BALI KOOPERATİF MÜHRÜMÜZ , KAREKODUMUZ, ANZER POLENİ HACETTEPE UNİVERİSİTESİ TAHLİL NUMARALARIMIZ bulunmaktadır.
Anzer Poleni Nasıl kullanılır ?
Anzer poleni
Büyüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir çorba kaşığıanzer poleni
Küçüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Şeker kaşığı,
Bebeklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Çay kaşığı,
Olmak üzere üç şekilde kullanılır..
0-2 yaş altındaki çocukların bal ve pölen tüketmesi önerilmez.
Yemeklerden en az bir saat önce Sabahleyin aç karnına ve gece yatarken aç olunacak şekilde tüketilmesi önerilir .
Anzer Poleninin YapısıAnzer Poleni; Doğadaki binbir çeşit çiçeklerden kafkas arılarının Çiçekli bitkilerde çiçeklerin erkek organlarınca üretilip dişi organın döllenmesini sağlayan basitçe erkek cinsiyet hücreleri olan çiçek tozuna Polen denir.
Anzer poleni Faydaları
Kafkas arıları Anzerde topladıkları pölenleri kovanlarına yavruları beslemek için getirirler.. Anzer yaylasi endemik çiçek bakımından zengin olması nedeniyle dünyada eşi benzeri olmayan bir floraya sahip olması nedeniyle polen içeriğinin minaral ve vitamin açısından yüksek bir orana sahiptir..
Polenin kimyasal yapısı, rengi, tadı, kokusu ve görüntüsü bitki türüne göre değişmektedir. Çoğunlukla sarı renkli olup siyah, mor, pembe renkli polenlere de rastlamak mümkündür. Anzer Yaylasi birçok çiçeğe ve endemik türe ev sahiplği yaptığı için Polen yapısı çok zengin çeşitliliğe sahiptir..
Ayrıca balın kaynağı, balda bulunan polenlerin analizi ile belirlenmektedir.
Anzer Poleni Üretimi:
Polen, polen tuzakları kullanılarak toplanmaktadır. Kovan girişine değişik şekillerde monte edilebilen tuzaklardan geçen arının taşıdığı polen tuzak haznesinde birikir. Haznede biriken polen, 1-2 gün aralıklarla boşaltılıp 42 0 C’ yi geçmeyen sıcaklıkta kurutma dolaplarında kurutulup su oranı %7-8 oranına düşürülür. Daha sonra eleklerden geçirilip temizlenen polen hava almayacak şekilde ambalajlanıp 6 aylığa kadar olan depolama için oda sıcaklığında daha uzun süreli depolamalar için soğuk ortamda saklanır. Derin dondurucuda Uzun süreli saklanacak kurutulmuş ve temizlenmiş polen CO2 gazı ile fümige edilebilir.Arllar üzerinde Yapılan denemelerde polen toplamanın, koloninin gelişmesi ve bunun sonucu olarak da bal üretimi üzerinde önemli olumsuz etkide bulunmadığını göstermiştir.
Ancak yinede bizler Anzer yaylasında Ballık ve polenlik arılarımız iki türlü olmak üretim yapmaktayız..
Ballık arılarımızdan Sadece Anzer balı, Polenlikli arılarımızdan sadece Anzer poleni üretimi yapmaktayız.
Arıların yapılan araştırmalarda Polen toplanması durumunda, arıların daha çok polen toplama seferine çıkarak ve polen tuzağına rağmen küçük polen kümelerini koloniye geçirerek ihtiyaçları olan poleni depoladıkları tespit edilmiştir.
Bal üretimi yanında, gerektiğinde koloni beslemesinde kullanmak veya ticari amaçla polen toplamanın daha kazançlı arıcılığa vesile olduğu kesindir.
Polen, teknik olarak kurutma dolaplarında kurutulması yanında basit olarak havadar ve doğrudan güneş ışığı almayan gölge bir yerde kurutulabilinir.
Polenin Tüketimi
Polen, daha önce de bahsedildiği üzere canlının gelişmesi ve büyümesi için günlük alınması gereken tüm gerekli maddeleri uygun denge içinde bulunduran yegane doğal bir gıda maddesidir.
Polen, sabahları aç karnına, kahvaltıdan en az bir saat önce ya da akşam yemeğinden en az 4 saat sonra tercihen yatmadan önce sade olarak veya ılık süt ve meyve suları içinde alınmalıdır
Günlük alınması gereken doz duruma göre..
Günlük alınması gereken doz duruma göre..
- 15-40 gr yetişkinlerde
- 6-12 yaş grubu çocuklarda 10-15 gr
- 3-5 yaş grubu çocuklarda ise 5-15 gr dır.
Bir yemek kaşığı kuru polen yaklaşık 10 g’dır.
Anzer Apitera
Son yıllarda Arı ürünleri üzerinde yapılan bilimsel çalışmlar neticesinde Bal, Pölen, Arı sütü ve Propolis karışımları ile üretilen Ürünlere Apitera denilmektedir..Bu Anlamda Anzer Balı Kooperatifi olarak bir gıda mühendisi denetiminde oluşturmaya çalıştığımız Anzer Apiterayi siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunmaktan da memnuniyet duymaktayız.
Anzer Apiteranın içerisine Anzer balı, Anzer Poleni, Anzer Propolis ve Saf Arı sütü yanında bazı doğal bitkilerin eklenmesiyle oluşturmuş olduğumuz bir karışımddır..
Aşağıda 1 Aylık bir kullanım için oluşturmuş olduğumuz Anzer Apitera karışımı bulunmaktadır.
Anzer Apitera Bal, Polen Arı sütü Propolis karışımıAşağıda 1 Aylık bir kullanım için oluşturmuş olduğumuz Anzer Apitera karışımı bulunmaktadır.
• 1 kğ Anzer Balı
• 500 gr Anzer Poleni
• 100 gr Arı sütü
• 100 gr Propolis
• 20 gr Zencefil
• 30 gr Çörek otu
• 10, 20 gr ısırgan otu 2 kğ lık bir gavanozda tahta kaşıkla karıştırılır.
Sabahleyin yemeklerden en az bir saat önce.
Sabahleyin yemeklerden en az bir saat önce.
• Büyüklere: Sabah ve Akşam, kahvaltılardan en az bir saat önce aç karnına bir yemek kaşığı
• Küçüklere : Sabah ve Akşam, kahvaltılardan en az bir saat önce aç karnına bir tatlı kaşığı.
• Bebeklere : Sabah ve Akşam, kahvaltılardan en az bir saat önce aç karnına bir çay kaşıği.
Anzer şifali bitkiler
• Anzer Balı Anzer Anzer Poleni ile karıştırılıp kullanılabilinir…
• Anzer Balıi ılık süt ile karıştırılıp kullanılabilinir.
• Anzer Balı olduğu gibi büyük küçük ve bebeklere olacak şekilde de kullanılır.
• Anzer Balı’nı Anzer Balı, Arı sütü, Propolis, Çörek otu, zencefil ile karıştırılarak kür halinde de kullanılabilinir.
NOT : Karışım Yine kristalize olabilir.. doğal özelliğini korumak için buzdolabının normal kısmında yada serin bir ortamda oda sıcaklığında saklanması uygundur.
Bu bir İlaç değildir bir nevi gida takviyesidir.
Bu bir İlaç değildir bir nevi gida takviyesidir.
Etiket : Anzer poleni , Anzer polen , anzer bal polen , anzerpoleni , anzerpolen , anzer polen arı sütü propolis , anzer polenı , endemik çiçek çeşitleri , endemik türler, anzer endemik tür , anzer çiçek çeşitleri , anzer bali çiçekleri , anzer bal çiçekleri , anzer yaylasi çiçekleri , anzer florasi , anzer flora , organik flora ,anzer bal florasi , anzer poleni nelere iyi gelir, anzer poleni faydalari , anzer poleni bebeklee iyi gelirmi , anzer poleni fayda ve zararlari , anzer polen kullanımı , anzer poleni nedr , anzer polen üretimi , anzerpolen , anzer poleni nerede üretilir , anzer poleni mideye iyi gelirmi , anzer poleni sifasi ,