DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZİN DİKKATİNE…

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATAFİ’ mizle ve Rize İkizdere Anzer Ballı köyümüzle uzaktan ve yakından alakası olmayan şahısların bizler adına Anzer balı pazarladıklarını görmekteyiz. Lütfen ürünlerinizi alırken kooperatifimize ait olup olmadığını, ürün üzerinde bulunan kooperatifimizin logosunu ve markamızın olup olmadığını mutlaka sorunuz. şüpheye düştüğünüz durumlarda lütfen telefon numaralarımızdan bizleri arayınız.. 

Unutulmasın ki Kooperatif dışında HACETTEPE UNİVERSİTESİ BİREYSEL ŞAHISLARA ve ÖZEL FİRMALARA Anzer balı Tahlili yapmamaktadır.

Anzer Balının Satış yetkisi KOOPERATİFE AİTTİR, Ürünlerimizi ...Rizedeki satış yerimiz olan

 S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİMİZDEN 
İnternet üzerinden ise..  
üzerinden güvenle alabilirsiniz.

İnternet üzerndeki diğer şahis siteleriyle  kooperatifimizin uzaktan ve yakından bağlantısı bulunmamaktadır.
Kooperatifimiz adına herhangi bir satış yetkisi verilmemiştir.



Organik Bal nedir ?

organik balOrganik Bal nedir ?


Organik bal Doğada herhangi bir kimyasal ürün katkısı çevre kirliliği olmayan ormanlar veyahut meralardaki doğal çiçeklerin nektarlarından arılar tarafından üretilen bala Organik Bal denir ?

Rize ve Artvin'deki doğal ormanlar ve Yüksek rakımlı Yaylalar organik bal üretimine uygun alanlardır.

Organik Bal


Özel kanun ve yönetmelik kurallarına göre yapılmaktadır.

Organik Tarım Kanunu :


Kanun No : 5262 Kabul Tarihi: 01/12 / 2004

Amaç:

Bu kanunun amacı; tüketiciye güvenilir, kaliteli ürünler sunmak üzere organik ürün ve girdilerinin üretiminin geliştirilmesini sağlamak için gerekli tedbirlerin alınmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Kontrol ve sertifikasyon kuruluşu:
Organik ürünün veya girdinin üretiminden tüketiciye ulaşıncaya kadar olan tüm aşamalarını kontrol etmek ve sertifikalandırmak üzere Tarım Bakanlığı tarafından yetki verilmiş gerçek veya tüzel kişilerdir.

organik bal

Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik Madde: 21

Organik Bal Üretiminin Önemli Kuralları:

Çevrenin orman veya doğal mera olması,
Nektarın doğal çiçeklerden gelmesi,
Kolonilerin zirai mücadele alanlarına en az üç km uzakta olması,
Bölgeye uygun arı ırkının ve ana arıların kullanılması,
Koloni ve üretim kayıtlarının tutulması,
Şekerli besleme yapılmaması,
Temel peteklerin doğal ve organik bal mumundan üretilmiş olması,
Koloni sağlığı için kullanılan ilaçların organik olması,
Kovan, arıcılık ekipmanları ve bal kaplarının hijyenik olması,
Tüketiciye sunulan balın etiketinde organik olduğunun belirtilmesi,
Etiketlerde Organik ürün ve sertifikasyon firması logolarının bulunması.

Rize ve Artvin illerinin takriben dörtte üçü orman alanıdır ve bu ormanlarda Karayemiş, Orman gülü, Karaçalı, Kestane Ihlamur, Böğürtlen gibi nektar veren bitkiler yoğundur.
Rize ve Artvinli arıcılar Kestane balı üretimininden sonra arılarına Haziran ayı sonlarında bulundukları illerin yüksek rakımlı yaylalarına götürmektedirler.ve bu yayla çiçeklerinden Kaliteli kaçkar Organik balı üretmektedirler..

doğal bal

Rize Kaçkar Yaylalarının yüksek kesimlerinde doğa endemik tür zenginliği yanında Doğal meralarında Üçgül , Adaçayı, Kekik, Geven , Yabani fiy , Korunga, Ballıbaba, Alaca taç otu , Hardal, Balküpü gibi bal üretiminde çok önemli olan doğal ballı bitkiler de bulunmaktadır.

Organik bal Doğada herhangi bir kimyasal ürün katkısı çevre kirliliği olmayan ormanlar veyahut meralardaki doğal çiçeklerin nektarlarından arılar tarafından üretilen bala Organik Bal denir ?

Rize ve Artvin'deki doğal ormanlar ve Yüksek rakımlı Yaylalar organik bal üretimine uygun alanlardır.





Etiket : Organik bal, organik bal, organik bali, anzer bali organik, organik anzer bali, organik kaçkar balı, doğal organik,organik kaçkar balı, organik arıcılık, rize organik bal, doğal organik ballar,
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.