Anzer Balının zararları ?

Anzer Balının Zararları 


Anzer Balı  ülkemizde yetişen kestane Balı komar çiçeği ( Deli Bal ) gibi  acı bir bal değildir.  Anzer Balı,  bir çiçek balıdır..  

Anzer balı üretimi 2500 - 3000 m yükseklikte dünyada endemik flora bakımından çok zengin, binbir çeşit çiçek içerisinde otsu bitkilerden, kimyasallardan uzak  doğal bir ortamda üretilmektedir..


Polen Alerjisi olanların yine doktor tavsiyesi ile kullanması uygundur.
 

Anzer Balının Polen çeşitliğinin  çok zengin olması ve içerisinde binbir çeşit dunyada eşi benzeri olmayan endemik çiçek bulunması nedeniyle,  çok ağır yatalak  hastalarda kullanımında  Doktor tavsiyesi ile kullanılması uygundur..

Anzer Balını 1,5 yaşı altındaki çocukların kullanılması uygun değildir..

Anzer Yaylasında Mayısın 20 sinden sonra yaylada polen akımı gelmeye başlamaktadır... ve bu polen akımı Ağustos ayının son haftasına kadar sürmektedir.. Arı bu zaman içerisinde doğada binbir çeşit çiçek tozlarını bal ile karıştırarak ayaklarındaki pölen tutacaklarına takarak kovana getirir..

Kafkas arıları Anzer Polenini yaylada havanın iyi olduğu her günde getirebilir..  bu da  arının kovan içerisinde birçok çeşit polen sitoklamasına sebep olur..

Anzer Yaylası'nda Arılar  Poleni havanın açık olduğu her günde kovana getir. Balı ise  havaların açık olduğu ve çiçeklerin ballandığı belli dönemlerde getirir. Anzer balına kaliteyi veren Anzer çiçekleri olması nedeniyle Anzerde bulunan her çiçekten faydalanmak için Anzer Balı ile Anzer polenin karıştırılıp kullanılması tavsiye olunur.  

Anzer balında kaliteyi artıran Anzer polenidir.

Anzer Balı  Polen  Arı sütü ve Propolis  karışımı

1 Kğ Anzer Balına
250   gr Anzer Poleni
100   gr Arı Sütü
100   gr Katı exratı Propolis
  20   gr Zencefil
  30   gr Öğütülmüş çörek otu
  20   gr Tarçin

2 kğ' lık boş bir gavanozda Katilarak  mükemmel bir karışım yapılabilir...   

Not : Karışım yapıldıktan sonra   Sabahleyin yemeklerden bir saat  önce  aç karnına .

Büyüklere  1 Çorba  Kaşığı

Küçüklere   1 Şeker Kaşığı

Bebeklere    1 Çay Kaşığı    

Gece  yatarken yemeklerden  en az bir saat sonra...

Büyüklere   1 Çorba  Kaşığı
 
Küçüklere   1 Şeker Kaşığı

Bebeklere    1 Çay Kaşığı   düzenli olarak kullanılmalıdır...  

Not : Karışımı Kesinlikle Tahta yada Pilastik kaşıkla kullanınız...Arı ürünlerine   Alerjisi olanlar  kesinlikle doktor  tavsiyesi ile  kullanılması uygundur...

Unutmadan böyle bir karışım İlaç değil gıda Takviyesidir...







T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.