Stok Durumu Stokta Var

Anzer Balı 250 gr

250,00

S.S.Anzer Balı Kooperatifi

Anzer Balı 250 gr

Rizenin ikizdere ilçesi Anzer Ballıköy yaylasinda üretilmiştir..  S.S ANZER BALLI KÖYÜ KOOPERATİFİ Ürünümüzdür.
Tahlilleri Hacettepe Universitesi Fen fakültesinde   Pr Dr. Kadriye SORKUN   Tarafından yapılmıştır..  Tarım ve köyişleri bakanlığı onaylı karekod okuyuculudur.
Anzer Ballıköyü Kooperatif üyelerimizden 4 kişi huzurunda ve Tarim il müdürlüğü denetiminde heyet huzurunda dolumları yapılmış mühürlü garantili Hakiki Anzer Balı'dır.
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (1)
  • Beni Ara
  • Garanti Bilgisi
    :
    4 Yil
    Teslimat Bilgisi
    :
    2 Gün

    S.S. ANZER BALI TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ

    Anzer bali kooperatifi

     
    S.S. Anzer Ballıköy Kalkınma Kooperatifi Rize ili, İkizdere ilçesi eski ve bilinen adıyla Anzer, yeni adıyla Ballıköyde dünyaca ünlü Anzer balını belli bir standarta tutmak ve korumak amacıyla Anzer köyü halkımız tarafından kurulmuştur.

    Anzer Bal ve Polen Grubu tüm ürünlerimizin satışı sadece kooperatifimiz tarafından yapılmaktadır. Başka kurum kuruluş veya aracılara itibar etmeyiniz. Kooperatifimizin merkezi Rize şehir merkezidir.




    Pr. Dr. Kadriye Sorkun

    Kooperatifimizin ortakları köy halkı olup Anzerli Arıcılardır. Dünya ölçeğinde en çok taklit edilen, sahtesi en çok piyasaya sürülmek istenen Anzer balının kooperatifimiz ortağı ve diğer Anzer köyü (Ballıköy) halkı tarafından üretilen ballar genel olarak Ağustos ayı başında sağılmakta ve kooperatifimize teslim edilmektedir.

    Üreticilerimiz ürettikleri Anzer balını kooperatifimize getirip kooperatif yönetiminden en az 3 veya 4 kişi ve bir de gıda mühendisi nezaretinde gelen Anzer balından 250 gram cam kavanozdan numune alınır ve numaralandırılır. Gelen bal tartılarak 3 nüsha seklinde tutanak tutulur.

    Geriye kalan bala da aynı numara vurulur, tartılır 3 nüsha halindeki fişe işlenir. 3 nüshanın bir tanesi üreticiye, bir tanesi getirilen bala, bir tanesi de kooperatifimize kalır. Teslim alınan bal çelik ve alarmlı dolaplarımıza mühürlenip konur. Alınan 250 gramlık numune Hacettepe Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Uygulamalı Biyoloji Ana Bilim Dalı‘na gönderilir.

    Balda polen tahlili, rutubeti, şekeri, glikozu ve sakaroz tahlilleri yapılır. Anzer balına uygunluk gösterip göstermediği kooperatifimize resmi bir yazı ile bildirilir.

    anzer bali kooperatifi

    Hacettepe Üniversitesi kesin ve kesinlikle kooperatif haricinde Anzer balı tahlilini başka hiç bir gerçek ve tüzel kişilire yapmamaktadır. Anzer balına uygunluk göstermeyen ballar üreticilere geri iade edilir. Tahlil ücreti üreticilerden tahsil edilir. Anzer balına uygunluk gösteren ballar üreticiden tartılarak teslim alınır.

    Kooperatifimiz yönetiminden en az 3 kişi ve gıda mühendisi nezaretinde çalışan kişilerle beraber hijyenik bir ortamda 250 gram, 500 gram ve 1000 gram olarak cam kavanozlara güvenlik bandajı vurulup ve etiketlenip kursun mühürle mühürlenip dolumu yapılmış olur.

    Kooperatifimizin üretim izni, Dolum izni, TSE belgesi, Türk Patent Enstitüsü’nden Anzer Balı Kooperatifi ve Anzer balı markalarımız bulunmaktadır. Ayrıca kooperatifimizin hiç bir yerde satış müdürlüğü ve distribütörlüğü bulunmamaktadır. Direkt üreticiden halka arz seklinde çalışmaktayız.

    Bugüne kadar kooperatifimizin birebir ürünlerini taklit eden kişi ve kuruluşlar hakkında adli merciler nezdinde yaptığımız suç duyuruları ve haklarında açılan ceza davalarımız bulunmaktadır.

    Bir balın Anzer balı olabilmesi için :

    • ANZER BALLIKÖY ANZER YAYLASI’nda üretilmesi gerekir.
    • Anzer Balı Tahlilleri kesinlikle bireysel özel firmalara ve özel şahislara yapılmamaktadır.
    • Anzer Balı Tahlilleri sadece Kooperatif aracılığıyla yapılmaktadır.
    • Anzere has endemik çiçeklerin balın içerisinde bulunması gerekir.
    • Ağaç anlamındaki bitkilerin Anzer balının içerisinde bulunmaması gerekir.
    • Anzer de Ağaç anlamında hiçbir bitki yoktur.
    • Anzere has endemik çiçekler de ancak (Tahlille Laboratuvar ortamında belirlenmektedir).
    • Anzer’in komşu köylerinde ve aşağı köylerinde, Ağaç anlamında bitki çeşitliliği zengindir.
    • Yaylamızı diğer yaylalardan ayıran en önemli özelliklerden bir taneside budur.
    • Eğer Balda, komar çiçeği (orman gülü, beyaz , mavi komar ), böğürtlen, Ağaç likapa ( yaban mersini), erik, , armut,elma, çifin, kuş burnu, çam ,kestane , ihlamur, karamiş, Akasya….gibiii… bitkilerin bulunması , balın anzer yayalasında üretilmediğine kanıttır.. balımızda bu gibi bitkilerden kesinlikle bulunmamaktadır……Anzer hariç diğer yaylaların hepsinde bu bitkiler mevcuttur.


    Hacettepe Universitesi

    • Hacettepe universitesi bireysel şahıslara Anzer balı Tahlili yapmamaktadır.
    • Ülkemizin farklı üniversiteleri örneğin: Ege üniversitesi gibi universiteler Anzer balı florasını Anzere gelipte incelememişlerdir.
    • Anzer Balının Tahlili sadece ve sadece Hacettepe üniversitesinde yapılmaktadır,
    • Hacettepe Universitesi 1978 Yılında Anzer Balı Florasını incelemiştir.
    • Anzer balının Tahlilleri bu gibi farklı universitelerde yapılamamaktadır.
    • ANZER BALI‘nın satış yetkisi S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİMİZE AİTTİR.

    Kadriye sorkun muhtar remzi ve muzaffer Deniz

    Hakiki Anzer Balı üretimi :

    • Anzer Yaylasina dişaridan Yabancı Arı kovanı girişi yasaktır,
    • Bir balın Anzer Balı olabilmesi için Anzer Yaylasında üretilmesi gerekir,
    • Anzer Yaylasinda Ağaç yoktur, Ağaçsı bitkiler de yetişmemektedir,
    • Anzer Balını diğer yaylalardan ve komşu yaylalardan ayıran en büyük özellik endemik çiçek tür çeşitliliğidir,
    • Anzer Balı; Anzer yaylasina özel endemik ve otsu bitkilerden üretilen bir baldır,
    • Anzer Balı kestane balı, deli bal, komar balı, çifin balı gibi acı bir bal değildir,
    • Anzer balı damak tadı ve hoş kokusuyla rahası çok yoğun özel olan mükemmel bir baldır.
    • Anzer Balı yöreye özel Kafkas arıları tarafından üretilmektedir,
    • Anzer balı sadece Anzer yaylası sınırları içerisinde üretilir,
    • Anzere yakın komşu yaylalarda bitki örtüsü farklıdır, ağaçsı, ormansı bitkiler çoğunluktadır,
    • Bu yaylalarda üretilen ballar anzer florasına uygun olmayan farklı yayla ballarıdır,

    Tüketicilerimizden ricamız S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİMİZ dışında . şahıs firmalardan, ve HACETTEPE UNİVERSİTESİnde TAHLİL OLMAYAN bal almayınız. Unutmayınız ki şahıs firmalardan alacağınız Anzer Balı HACETTEPE TAHLİLİ OLMAYAN, HEYET HUZURUNDA DOLUMU YAPILMAYAN BİR BAL OLACAKTIR. Anzerli Arıcılar ürettikleri Anzer ballarını kooperatimize getirerek kendilerininde ortağı olduğu S.S. ANZER BALLIKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ Aracılığıyla ürünlerini pazarlamaktadırlar.










    Etiket : anzer balı, anzer, anzer balı kooperatifi, anzer bal kooperatifi, anzer honey, anzer honig, anzer kooperatifi, anzer bal kooperatif, anzer yaylasi, anzearbalı, anzerbali, anzear ballıköy kooperatifi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.