Yeni Sezona Sipariş Ver !
X
YENİ SEZONA SİPARİŞ VER
Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500'lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZİN DİKKATİNE…

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATAFİ’ mizle ve  Rize İkizdere Anzer Ballı köyümüzle  uzaktan ve yakından  alakası olmayan şahısların bizler adına Anzer balı pazarladıklarını görmekteyiz. Lütfen ürünlerinizi alırken kooperatifimize ait olup olmadığını, ürün üzerinde bulunan kooperatifimizin logosunu ve markamızın olup olmadığını mutlaka sorunuz. şüpheye düştüğünüz durumlarda lütfen telefon numaralarımızdan bizleri arayınız.. Unutulmasın ki Kooperatif dışında HACETTEPE UNİVERSİTESİ BİREYSEL ŞAHISLARA ve ÖZEL FİRMALARA  Anzer balı Tahlili yapmamaktadır. Anzer Balının Satış yetkisi kooperatife  aittir, Ürünlerimizi ...Rizedeki satış yerimiz olan S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİMİZDEN İnternet üzerinden ise.. 

http://www.anzerbali.com.tr
 
 ve 
http://www.anzerbali.com  

sitelerimiz üzerinden yapmaktayız. Her hangi  bir şahis firmaya ürün  satış yetkisi vermemekteyiz..


Muhtarlığımızın aldığı kararla, köyümüze dışarıdan yabancı arı kovanı girmesi yasaklanmıştır.

ANZER BALININ TAHLİL YERİ SADECE HACETTEPE UNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BÖLÜMÜDÜR..

Diğer universite ve Bal analiz labaratuvarları Anzer Balının Tahlillerini yapamamaktadırlar.  Çünkü Anzer Florasını sadece Hacettepe üniversitesi incelemiştir.
Anzere ÖZEL endemik bitkilerin örnekleri sadece bu üniversitede bulunmaktadır.

HACETTEPE UNİVERSİTESİ Anzer Kooperatifleri dışında  bireysel firmalara, ve şahıslara Anzer balı Tahlili yapmamaktadır…

Üreticiler ürettikleri Anzer Ballarını kooperatife vermektedirler.

Aşağıda bulunan firmalar 

WWW.BALDUDAK.COM.TR

WWW.ANZERBALİSATİSİ.NET

...gibi şahıs firmalardan almış olduğunuz Ballar HACETTEPE TAHLİLİ OLMAYAN  BALLARDIR . 

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİ BAŞKANLIĞI

x
facebook

Döviz Kurları
USD:5.3807 EUR:6.0865
Vitrin Ürünleri
2018 Anzer Balı 1kğ2018 Anzer Balı 1kğ940,00 TL 2018 Anzer Bali 500 gr fiyati 2018 Anzer Bali 500 gr fiyati 470,00 TL 2018 Anzer Balı 250 gr2018 Anzer Balı 250 gr250,00 TL 2018 Anzer Poleni 1000 gr2018 Anzer Poleni 1000 gr1.180,00 TL 2018 Anzer polen 400 gr2018 Anzer polen 400 gr470,00 TL 2018 Anzer Poleni 200 gr2018 Anzer Poleni 200 gr250,00 TL 2018 Anzer Poleni 100 gr 2018 Anzer Poleni 100 gr 130,00 TL Propolis 100 gr % 95 likPropolis 100 gr % 95 lik350,00 TL Propolis Damla 20 gr Su BazliPropolis Damla 20 gr Su Bazli65,00 TL Propolis % 50 lik 100 GrPropolis % 50 lik 100 Gr250,00 TL

Anzer Çayı

Anzer Çayi

anzer çayi
Dünyaca tanınmış Anzer balına tat ve koku veren yüzlerce çiçekli bitkiden biri olan Anzer Çayı , bir kekik türüdür. Doğu Karadeniz Bölgesinin yüksek kesimlerinde yayılış gösteren bu bitki, Rize ili Ikizdere ilçesi aşağı ve yukarı Anzer adı verilen ve denizden 2300-2900 m yükseklikteki yörede yoğun şekilde doğal olarak yetişmektedir.
Haziran ayından itibaren yaklaşık iki ay boyunca, farklı yüksekliklerde, çiçekli olarak bulunan Anzer Çayı, arıların en çok ziyaret ettiği nektar bitkilerindendir.
Yüzlerce yıldır yöre halkı tarafından bilinen ve doğadan toplanan Anzer Çayı, kurutularak kış aylarında bitkisel çay şeklinde tüketilmektedir.




Anzer Çayi Faydalari ?

Anzer çayının hasat zamanı, uçucu yağ oranı üzerine etki etmekte olup, en yüksek uçucu yağ oranına tam çiçeklenme döneminde ulaşılmaktadır. Ayrıca, sisli ve puslu havalarda, sabah erken veya akşam üzeri yapılan hasatlar da kaliteyi düşürmektedir. Hasat edilen bitkilerin kurutulması, çayın kalitesi ve saklama süresine etki etmektedir. Tam çiçeklenme döneminde hasat edilen ve fazla bekletilmeden temiz gölgelik yerlerde kurutulan bitkiden yüksek kalitede kuru ürün elde edilmektedir.

Anzer çayının hazırlanması özel bir ihtimam gerektirmekte olup, yanlış demleme yöntemleri çayın kalitesini bozmaktadır. Anzer çayının kaynatılarak demlenmesi, uçucu yağın buharla birlikte uçmasına ve bitkideki acı maddelerin çaya geçmesine neden olmaktadır. En güzel damak tadı ve faydanın sağlanması için, kaynatılmış sıcak suyun içerisine bir tutam Anzer çayı atılmalı, cezvenin kapağı kapatılmalı ve 5-10 dakika demlenmeye bırakılmalıdır. Bardağa süzülen, altın sarısı rengindeki Anzer çayı, ılık olarak içilmeli ve demlemede kullanılan çiçekler bir daha kullanılmamalıdır.

Yörede bilinmemesine rağmen, Anzer çayı adı verilen bu kekik türünün uçucu yağı ve suyu da elde edilebilmektedir. Ülkemizde halen modern tesislerde kekik yağı ve kekik suyu üretilmektedir. Ancak, eski çağlardan beri Anadolu nun birçok köyünde geleneksel yöntemlerle kekik yağı ve suyu elde edilmektedir.
Ateş üzerinde büyük tencereler içerisinde su ile kaynatılarak damıtma yöntemiyle elde edilen bu ürünler çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. 

Çeşitli kaynaklarda kekik çayı, kekik yağı ve suyunun Faydaları :

Kekik Çayi Faydalari nelerdir ?


Anzer tarımının yapılması ile, yörede yapılan arıcılığın daha etkin hale getirilmesinin yanısıra, kurutulmuş Anzer çayı, kekik yağı ve suyunun üretilmesi yöre insanına ek bir gelir sağlayacaktır. Anzer çayı denilen bu kekik türünün, yağının ve suyunun çıkarılması için yörede kurulacak modern tesisler bu konuda etkin rol oynayacaktır.
Ancak şu konu dikkate alınmalıdır ki, yörede doğal florada yetişen bitkilerin ticari amaçla toplanması, bitkilerin neslini tehlikeye sokacağından, bitkinin tarımının yapılması gerekmektedir. Anzer çayı çok yıllık bir bitki olup, bitki çelikleri ve kök parçaları ile üretimi mümkündür.
Yörede doğal olarak yoğun şekilde bulunması, tarımının da yapılabileceğini göstermektedir. Ilkbahar veya sonbahar döneminde dikilecek bitki çelikleri ile yapılacak üretimde, ilk yıl verim düşük olacaktır. Ancak, daha sonraki yıllarda verim giderek artış gösterecektir. Bir dekarlık alandan ilk yıldan sonra, ortalama olarak 150-200 kg kuru Anzer çayı elde edilebilecektir.
Anzer çayı tarımının yapılması, farklı ürünlere işlenmesi ve pazarlanması özel bilgi birikimi gerektirmekte olup, bu konuda Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ordu Ziraat Fakültesi nin çalışmaları halen devam etmektedir.
Yıllarca Anzer balı ve poleni ile dünya çapında nam salan Anzer in, çayı ve diğer bitkisel ürünleri ile de sesini tüm dünyaya duyurmaması için hiçbir sebep yoktur.



Etiket : Anzer çayi, anzer çay, anzer cay, anzercay, anzer çayi, anzerçayi, anzer çay demleme, anzer çayi nasıl demlenir, kekik çayı faydaları, kekik çayı demlenmesi, anzer kekiği, anzer kekik çayi, 
T-Soft® e-ticaret sistemleriyle hazırlanmıştır.