Yeni Sezona Sipariş Ver !
X
YENİ SEZONA SİPARİŞ VER
Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500'lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZİN DİKKATİNE…

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATAFİ’ mizle ve  Rize İkizdere Anzer Ballı köyümüzle  uzaktan ve yakından  alakası olmayan şahısların bizler adına Anzer balı pazarladıklarını görmekteyiz. Lütfen ürünlerinizi alırken kooperatifimize ait olup olmadığını, ürün üzerinde bulunan kooperatifimizin logosunu ve markamızın olup olmadığını mutlaka sorunuz. şüpheye düştüğünüz durumlarda lütfen telefon numaralarımızdan bizleri arayınız.. Unutulmasın ki Kooperatif dışında HACETTEPE UNİVERSİTESİ BİREYSEL ŞAHISLARA ve ÖZEL FİRMALARA  Anzer balı Tahlili yapmamaktadır. Anzer Balının Satış yetkisi kooperatife  aittir, Ürünlerimizi ...Rizedeki satış yerimiz olan S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİMİZDEN İnternet üzerinden ise.. 

http://www.anzerbali.com.tr
 
 ve 
http://www.anzerbali.com  

sitelerimiz üzerinden yapmaktayız. Her hangi  bir şahis firmaya ürün  satış yetkisi vermemekteyiz..


Muhtarlığımızın aldığı kararla, köyümüze dışarıdan yabancı arı kovanı girmesi yasaklanmıştır.

ANZER BALININ TAHLİL YERİ SADECE HACETTEPE UNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BÖLÜMÜDÜR..

Diğer universite ve Bal analiz labaratuvarları Anzer Balının Tahlillerini yapamamaktadırlar.  Çünkü Anzer Florasını sadece Hacettepe üniversitesi incelemiştir.
Anzere ÖZEL endemik bitkilerin örnekleri sadece bu üniversitede bulunmaktadır.

HACETTEPE UNİVERSİTESİ Anzer Kooperatifleri dışında  bireysel firmalara, ve şahıslara Anzer balı Tahlili yapmamaktadır…

Üreticiler ürettikleri Anzer Ballarını kooperatife vermektedirler.

Aşağıda bulunan firmalar 

WWW.BALDUDAK.COM.TR

WWW.ANZERBALİSATİSİ.NET

...gibi şahıs firmalardan almış olduğunuz Ballar HACETTEPE TAHLİLİ OLMAYAN  BALLARDIR . 

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİ BAŞKANLIĞI

x
Anzer bali Kooperatifi
Döviz Kurları
USD:6.0052 EUR:6.839
Vitrin Ürünleri
2018 Anzer Balı 1kğ2018 Anzer Balı 1kğ900,00 TL 2018 Anzer Bali 500 gr fiyati 2018 Anzer Bali 500 gr fiyati 470,00 TL 2018 Anzer Balı 250 gr2018 Anzer Balı 250 gr250,00 TL 2018 Anzer Poleni 1000 gr2018 Anzer Poleni 1000 gr1.180,00 TL 2018 Anzer polen 400 gr2018 Anzer polen 400 gr470,00 TL 2018 Anzer Poleni 200 gr2018 Anzer Poleni 200 gr250,00 TL 2018 Anzer Poleni 100 gr 2018 Anzer Poleni 100 gr 130,00 TL Propolis 100 gr % 95 likPropolis 100 gr % 95 lik300,00 TL Propolis Damla 20 gr Su BazliPropolis Damla 20 gr Su Bazli60,00 TL Propolis % 50 lik 100 GrPropolis % 50 lik 100 Gr250,00 TL

Bal Mumu

BAL MUMU

Balmumu

bal mumu

Balmumunun Yapısı:

Balmumu, 2-3 haftalık genç işçi arıların son 4 çift karın halkalarındaki mum salgı bezlerince salgılanan, karın halkaları arasından çıkarken hava ile teması sonucu katılaşarak pulcuk haline geçen, salgılandığı anda beyaz renkte olan ve daha sonra koyulaşan bir arı ürünüdür. Balmumu suda erimediği halde eter ve kloroformda erir. Balda bulunan karbonhidratlardan sentezlenir. Arıların 1 kg balmumu üretebilmeleri için 6-10 kg bal yemeleri gereklidir.

Mum salgılayan arılar önce bal yerler daha sonra 35 oC'da zincir şeklinde salkım oluşturarak mum salgılarlar. Mum pulcuğu karın halkalarından ayaklarla çeneye aktarılır. Çenede işlenen balmumu petek örme ve yapmada kullanılır.

Kimyasal yapısında; alkali esterler (%72), serbest yağ asitleri (%14), hidrokarbonlar (%11), serbest alkoller (%1) ve bilinmeyen maddeler (%2) bulunur.
Ergime sıcaklığı 62-65 oC olup yoğunluğu 0.95'dir. Bu nedenle eritildiğinde su üzerinde toplanır.

2. Balmumu Üretimi :


bal mumu

Özellikle Afrika, Orta ve Güney Amerika'da baldan daha önemli bir arı ürünüdür. Balmumu üretimi geleneksel olarak petek kırıntılarının sıcak su içinde eritilip karışımın süzülerek bir başka kaba aktarılması ve burada su üzerinde toplanan balmumunun soğuduktan sonra oluşturduğu katı kütlenin elde edilmesi şeklinde yapılır.

Ayrıca, güneş enerjili mum eritme kapları da kullanılabilir. Esmerleşmiş eski peteklerin eritilip balmumuna dönüştürülmesi hastalıkların kontrolü açısından ihmal edilmemesi gereken bir işlemdir.





Etiket : bal mumu , anzer bal mumu, bal mumu üretimi , anzer balı mumu, bal mumu faydaları, bal mumu kullanım alanı, balmumu faydaları , bal mumu zararları,


Link ekleE-Sirket.comToplist 25Link ekleEvden eve nakliyat ALIŞVERİŞ




Site Ekle

Site Ekle
T-Soft® e-ticaret sistemleriyle hazırlanmıştır.