% 100 Orjinal Hakiki Anzer Balı

 

S.S.  Anzer Balı Kooperatifi Ürünleri

BİZLER : 
S.S ANZER BALLIKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ olarak, Anzer YAYLAMIZDA Osmanlı imparatorluğu zamanından beri üretimi  dedelerimiz tarafından yapıla gelen ve  Osmanlı sarayına kaliteli bir bal olarak gönderilen Anzer bal ve Anzer polenini , insanlara en güvenli olacak şekilde ulaştırmak için,   Anzer Ballı köyü Sakinlerince köyümüzde ortaklaşa kurmuş olduğumuz  S.S. ANZER TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ bünyesinde,  Rize Tarım İl müdürlüğü denetiminde,  Ürünlerimizi insanlara en güvevenli şekilde ulaştırabilmek ve Hakiki Anzer Balının Kalitesini Korumak için günümüzdede faaliyet içerisindeyiz.

Amacız ülkemizin birçok ilinde Anzer balıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan balları..marketlerde, Bal dükkanlarında , İnternet sitelerinde Satılan  Sahte Anzer Balı Satıcılarının önüne geçmek ve Hakiki Anzer Balı ve Anzer Polenini en güvenilir en kaliteli şekilde Tüketicilerimize ulaştırmaktır.
Anzer Bal ve Polen Grubu tüm ürünlerimizin satışı sadece kooperatifimiz tarafından yapılmaktadır.  Başka kurum kuruluş veya aracılara itibar etmeyiniz.
Kooperatifimizin merkezi Rize şehir merkezidir. Kooperatifimizin ortakları köy halkı olup Anzerli Arıcılardır. Dünya ölçeğinde en çok taklit edilen, sahtesi en çok piyasaya sürülmek istenen Anzer balının kooperatifimiz ortağı ve diğer Anzer köyü (Ballıköy) halkı tarafından üretilen ballar genel olarak Ağustos ayı başında sağılmakta ve kooperatifimize teslim edilmektedir.

Üreticilerimiz ürettikleri Anzer balını kooperatifimize getirip kooperatif yönetiminden en az 3 veya 4 kişi ve bir de gıda mühendisi nezaretinde gelen Anzer balından 250 gram cam kavanozdan numune alınır ve numaralandırılır. Gelen bal tartılarak 3 nüsha seklinde tutanak tutulur.

Geriye kalan bala da aynı numara vurulur, tartılır 3 nüsha halindeki fişe işlenir. 3 nüshanın bir tanesi üreticiye, bir tanesi getirilen bala, bir tanesi de kooperatifimize kalır. Teslim alınan bal çelik ve alarmlı dolaplarımıza mühürlenip konur. Alınan 250 gramlık numune Hacettepe Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Uygulamalı Biyoloji Ana Bilim Dalı‘na gönderilir.

Balda polen tahlili ( Anzer florasına uygunluğu için ),  rutubeti, şekeri, glikozu ve sakaroz tahlilleri yapılır. Anzer balına uygunluk gösterip göstermediği kooperatifimize resmi bir yazı ile bildirilir. Hacettepe Üniversitesi kesin ve kesinlikle kooperatif haricinde Anzer balı tahlilini başka hiç bir gerçek ve tüzel kişiliğe yapmamaktadır.

Anzer balına uygunluk göstermeyen ballar üreticilere geri iade edilir. Tahlil ücreti üreticilerden tahsil edilir. Anzer balına uygunluk gösteren ballar üreticiden tartılarak teslim alınır. Kooperatifimiz yönetiminden en az 3 kişi ve gıda mühendisi nezaretinde çalışan kişilerle beraber hijyenik bir ortamda 250 gram, 500 gram ve 1000 gram olarak cam kavanozlara güvenlik bandajı vurulup ve etiketlenip kursun mühürle mühürlenip dolumu yapılmış olur.

Kooperatifimizin üretim izni, Dolum izni, TSE belgesi, Türk Patent Enstitüsü’nden Anzer Balı Kooperatifi ve Anzer balı markalarımız bulunmaktadır. Ayrıca kooperatifimizin hiç bir yerde satış müdürlüğü ve distribütörlüğü bulunmamaktadır. Direkt üreticiden halka arz seklinde çalışmaktayız.


Bugüne kadar kooperatifimizin birebir ürünlerini taklit eden kişi ve kuruluşlar hakkında adli merciler nezdinde yaptığımız suç duyuruları ve haklarında açılan ceza davalarımız bulunmaktadır.

Bir balın Anzer balı olabilmesi için :

  • ANZER BALLIKÖY ANZER YAYLASI’nda üretilmesi gerekir.
  • Anzer Balı Tahlilleri kesinlikle bireysel özel firmalara ve özel şahislara yapılmamaktadır.
  • Anzer Balı Tahlilleri sadece Kooperatif aracılığıyla yapılmaktadır.
  • Anzere has endemik çiçeklerin balın içerisinde bulunması gerekir.
  • Ağaç anlamındaki bitkilerin Anzer balının içerisinde bulunmaması gerekir.
  • Anzer de Ağaç anlamında hiçbir bitki yoktur. Anzere has endemik çiçekler de ancak (Tahlille Laboratuvar ortamında belirlenmektedir).
  • Anzer’in komşu köylerinde ve aşağı, köylerinde , Ağaç anlamında bitki çeşitliliği zengindir. Yaylamızı diğer yaylalardan ayıran en önemli özelliklerden bir taneside budur..
  • Eğer Balda, komar çiçeği (orman gülü, beyaz , mavi komar ), böğürtlen, Ağaç likapa ( yaban mersini), erik, , armut,elma, çifin, kuş burnu, çam ,kestane , ihlamur, karamiş, Akasya….gibiii… bitkilerin bulunması , balın anzer yayalasında üretilmediğine kanıttır.. balımızda bu gibi bitkilerden kesinlikle bulunmamaktadır.
Anzer hariç diğer yaylaların hepsinde bu bitkiler mevcuttur.

Etiket : hakiki anzer balı,  gerçek anzer balı, kooperatif anzer balı,  anzer balı kooperatifi, anzer ballıköyü kooperatifi, anzer bal kooperatifi,
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.